LOOPBAANBEGELEIDING

Sta je voor een moeilijke keuze in je carrière?
Blijft die work-life balance een heikel punt?
Of weet je niet hoe je jouw competenties en talenten moet inzetten om te groeien?

Dit zijn heel normale bekommernissen die vroeg of laat bij veel mensen op het carrièrepad komen. De vraag is wat je ermee doet. In ons loopbaancentrum helpen we je om inzicht te krijgen in verborgen talenten, competenties en energiegevers. Dit zijn zaken die je gelukkig maken en energie geven zodat je bewuste en dus juiste keuzes kunt maken. We houden ook rekening met potentieel dat nog ontwikkeld kan worden mits de nodige opleidingen.

Loopbaanbegeleiding gaat over veel meer dan enkel je job of een carrièreswitch maken. Ook alle facetten rond je werk zijn belangrijk om je job graag en goed uit te oefenen. Dus als je daar ergens vastzit, kan dit onbedoeld nadelig zijn voor je werk. Je gaat aan de slag om die obstakels te benoemen en aan te pakken. Het is een misvatting om te denken dat loopbaanbegeleiding alleen is voor als je van job wilt veranderen. De nadruk bij loopbaanbegeleiding ligt echt in het vinden van een plek waar jij thuishoort met al jouw talenten, competenties en energiegevers. Het vinden van een job die jouw ogen doet blinken en waar jij energie van krijgt.

Dit kan evengoed in hetzelfde bedrijf, maar bijvoorbeeld in een andere rol. Het kan zijn dat je wat herschikking in je taken kan vinden, of juist meer uitdaging kan oppakken. Er kan ook gekeken worden naar doorgroei mogelijkheden en leiderschap. Tijdens de loopbaanbegeleiding krijg je ook een goed zicht op je balans werk – privé.

KERNTALENTENMETHODE

Om jezelf goed te leren kennen, maken we in onze loopbaanbegeleiding vaak gebruik van de KernTalentenmethode. Via deze methode waarmee we teruggaan naar jouw kindertijd en het speelgoed waar je graag mee speelde, zoeken we samen naar je 23 KernTalenten. Geen hokjesdenken hier: we gaan op zoek naar je unieke blauwdruk. Leer de KernTalentenanalyse hier kennen.

Na deze analyse leggen we je huidige job of andere dagtaken naast je KernTalenten. Zo zien we waar je energie uit haalt. Maar ook zaken die demotiveren en daarom misschien beter uit je takenpakket gehaald worden. Of misschien heb je juist wel meer uitdaging, complexiteit en extra werk nodig. Op deze manier zoeken we een match tussen jouw competenties en een passende job.

Lees meer over de KernTalenten analyse

WAT MAG JE BIJ ONS VERWACHTEN

LOOPBAANCHEQUES

Een begeleiding bij PRODUCT IK voor het loopbaancentrum kan via loopbaancheques verlopen, afhankelijk van de coaching vraag. Een loopbaancheque kost 40€ de rest leg de overheid bij.

Voor een eerste loopbaancheque geeft deze 40€ recht op 4 uur coaching, een 2de cheque geeft recht op 3 uur coaching.

Als je aan onderstaande voorwaarden voldoet kan je loopbaancheques aanvragen bij de VDAB:

•Je woont in Vlaanderen of Brussel.
•Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
•Je hebt minimum 7 jaar of 84 maanden werkervaring.
•Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
•Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen in het Nederlands. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal.
Bestel nu je loopbaancheque

BEN JIJ KLAAR OM GEWOON TE ZIJN
WIE JE BENT? Ben jij het waard om in jezelf te investeren?

CONTACTEER ONS VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK