PASSIE

Waar gaan onze ogen van blinken? Waar geraken we van in de flow? Wat doet ons stralen en sprankelen? Passie is een woord dat te pas en te onpas gebruikt wordt. Voor ons staat passie voor datgene waarvan je levensvreugde krijgt. Als we iets met passie doen gedurende een langere periode, dan ervaren we een zekere flow. De wereld lijkt stil te staan. We voelen ons krachtig en de wereld rondom ons vervaagt. Passie zorgt ervoor dat we kunnen doorzetten op moeilijke momenten. Dat we na vallen terug kunnen opstaan.

Kan je je zo een voorbeeld voor de geest halen? Misschien was je aan het schrijven? Misschien was je zelfs de was aan het doen? Of was je met iets heel banaals bezig? Het vinden van je passie is niet evident. Sterker veelal zijn onze opvoeding en onderwijs helemaal niet gericht op het ontdekken en stimuleren van onze passies. Daar sta je dan als volwassene. Maar iedereen heeft passies, zelfs meerdere en die passies evolueren ook nog eens in de tijd. Ontdek je unieke talenten met onze unieke KernTalenten analyse.

Met een KernTalenten analyse

KERNTALENT

Omdat het voor veel mensen heel erg moeilijk is om hun passie te ontdekken, maken we gebruik van de KernTalentenmethode. Een KernTalent legt jouw aard (zijn), potentieel (zullen kunnen) en intrinsieke motivatie (willen) bloot.

In een KernTalenten analyse gaan we terug naar jouw kindertijd. We kijken naar het speelgoed waar jij graag mee speelde. De KernTalentenmethode vertrekt vanuit de idee dat je geboren bent met een blauwdruk van 23 KernTalenten.

Elk van deze KernTalenten kan je groot, half of klein hebben. Een klein KernTalent betekent dat het je energie kost om dit talent in te zetten. Een sterk KernTalent betekent dat je erg veel energie krijgt om het in te zetten maar ook dat je hierin kan uitblinken.

Het is een misvatting dat alles wat je goed kan altijd gelinkt is met een sterk KernTalent.

Je wordt niet in een hokje geplaatst
Jouw combinatie is uniek!
Er zijn 94 miljard combinaties!

JOUW UNIEKE BLAUWDRUK

Als voorbereiding op de analyse ontvang je een link naar de online tool om een vragenlijst in te vullen. Wij geloven niet dat een online tool alleen een juiste analyse kan maken. Want je speelde misschien graag met autootjes maar wat eraan vond je net leuk? Racen? Een circuit bouwen? Of speelde je graag met Barbie poppen, maar speelde je dan vooral verhaaltjes? Of vond je net het aankleden leuk? Deze nuances halen we eruit tijdens een eerste gesprek. Op het einde van dat eerste gesprek krijg je al jouw blauwdruk mét uitleg mee naar huis.

De KernTalentenblauwdruk bestaat uit 23 KernTalenten, geclusterd in een thema. Zo bestaat de blauwdruk bijvoorbeeld uit 4 verschillende KernTalenten rond creativiteit. Iemand zegt al snel dat hij/zij niet creatief is. Misschien heeft hij/zij slechts 2 creatieve KernTalenten. Toch is het essentieel om die sterke KernTalenten uit te leven. Een sterk KernTalent verwaarlozen betekent verlies van energie. Op lange termijn kan dit leiden tot burn- of bore-out.

Na de mondelinge analyse en toelichting krijg je een uitgebreid verslag waarin jouw blauwdruk visueel wordt weergegeven en waar alles in detail wordt uitgelegd. Handig als naslagwerk. Kies je voor een uitgebreid verslag, dan verbinden we je blauwdruk met andere thema’s zoals perfectionisme of leiderschap. Ook wordt de link gelegd met jouw studie en professioneel leven. In de daaropvolgende gesprekken wordt deze blauwdruk concreet gelinkt met de dagdagelijkse realiteit, hoe je dit kan inzetten. Want voor PRODUCT IK is het vooral belangrijk dat je met de resultaten aan de slag gaat.

Sterk KernTalent

  • Hoe makkelijker je er competenties mee verwerft
  • Hoe beter je het na studie/oefening kan
  • Hoe liever je het toepast

  • Hoe beter het bij je past

  • Hoe meer energie en geluk het je geeft

Een sterk KernTalent moet je leggen. Zo niet, ontbreekt er iets. Dit kan leiden tot verveling en burn- of bore-out.

Klein KernTalent

  • Hoe lastiger je er competenties mee verwerft
  • Hoe moeilijker het is om te studeren/oefenen

  • Hoe minder graag je het inzet
  • Hoe minder goed het bij je past
  • Hoe meer energie het je kost

Een klein KernTalent leggen kost energie. Als ze te veel ingezet moeten worden, leidt dit tot energielekken. Deze kunnen leiden tot stress en burn- of bore-out.

KIES HET GERECHT DAT BIJ JE PAST

Het kennen van je KernTalenten is niet voldoende om te weten welk gerecht je er het beste mee maakt. Niet iedere job of elk bedrijf waar je op het eerste zicht bij past is een match met je unieke blauwdruk. Daarom hecht PRODUCT IK heel veel belang aan het onderzoeken van welke bedrijfscultuur goed bij je zou passen en wat jouw roeping is. Samen met jouw blauwdruk kan jij dan aan de slag om de juiste keuzes te maken.

JE ANALYSE IS VOOR HET LEVEN

Je analyse kan je levenslang gebruiken. Je unieke blauwdruk ligt vast sinds je kindertijd en verandert dus niet meer.

Je kan je KernTalenten analyse op vele domeinen inzetten: studiekeuze, beroeps- en job keuze, promotie, opleiding & training, sollicitatie, HSP, privé- & werkrelaties, hoogbegaafdheid, stress, burn- of bore-out, HR, re-integratie, privé of beroepsmatige coaching, persoonlijk ontwikkelingsplan, persoonlijk leiderschap, enz.

BEN JIJ KLAAR OM GEWOON TE ZIJN
WIE JE BENT? Ben jij het waard om in jezelf te investeren?

CONTACTEER ONS VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK